Termeni si Conditii

Introducere
Folosirea serviciilor sau a informatiilor oferite de site-ul www.digitalcrom.ro este echivalenta cu acceptarea de catre utilizator a termenilor si conditiilor de mai jos. Acesti termeni si conditii se pot modifica periodic, utilizatorul trebuind sa verifice actualizarile de fiecare data cand acceseaza acest site.
www.digitalcrom.ro va fi numit in continuare DigitalCrom.

Conditii Generale
1. DigitalCrom  nu isi asuma raspunderea, in nici o situatie, pentru nici o dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nici o lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de SITE.
2. Comenzile sau cererile pentru oferta de preturi pot fi trimise catre noi prin formularele existene in SITE, inclusiv la pagina de CONTACT sau prin nr. de telefon destinat exclusiv vanzarilor: o742-665-463.
3. Utilizatorul are obligatia de a ne furniza date corecte cu privire la proiect si la datele de contact.  DigitalCrom nu poate fi tras la raspundere sub nici o forma pentru neplaceri cauzate de furnizarea de catre utilizator a unor informatii incorecte sau incomplete.
4.DigitalCrom poate folosi datele solicitate utilizatorilor pentru intocmirea unor contracte sau pentru intocmirea facturilor fiscale pentru produsele si serviciile furnizate catre utilizator.
5. DigitalCrom nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe acest site (legaturi de natura comerciala sau publicitara). Raspunderea pentru aceste site-uri o poarta in intregime proprietarii acestora.
6. Nu puteti copia si printa continutul SITE-ului fara acordul scris a DigitalCrom, acord oferit exclusiv de la adresa de email contact(@)digitalcrom.ro
7.  Toate serviciile prezentate pe DigitalCrom se supun termenilor si conditiilor contractuale stipulate in contractele de prestari servicii pe care DigitalCrom le semneaza cu clientii sai.  Aceste conditii sunt negociabile de catre parti si pot fi modificate in timp, conform normelor legale, printr-un act aditional semnat de ambele parti.
8.  Orice tentativa de acces neautorizat la site-ul www.digitalcrom.ro si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre DigitalCrom si vizitatori/utilizatori se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de competenta instantelor romanesti. Fiind de acord cu a acesti Termeni si Conditii, vizitatorii/utilizatorii isi asuma in totalitate aceste riscuri.
9. Sunteti de acord sa exonerati de raspundere DigitalCrom pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prevazute de acesti Termeni si Conditii.
10. DigitalCrom este unicul detinator al informatiilor trimise de dumneavoastra, tratand acest subiect cu mare atentie, protectia datelor ocupand un loc important in politica noastra ca si firma. Va recomandam sa cititi: POLITICA de CONFIDENTIALITATE si CODUL ETIC.
11. DigitalCrom nu raspunde in nici un caz de continutul, atat grafic cat si contextual al site-urilor partenere sau celor din portofoliul nostru, deoarece, asa cum este prevazut si in contractele noastre, doar clientul final este responsabil de continut pe propriul site. Site-urile realizate de noi nu reprezinta mereu calitatea si/sau originalitatea noastra, acestea pot suferi mereu modificari facute de catre proprietar fara nici o notificare. Proprietarul decide mereu asupra starii si a continutului site-ului implementat de noi.
12. Clientul este de acord sa aiba o conduita adecvata, verbal si nu numai,  in relatia cu personalul DigitalCrom, sa nu solicite suport tehnic atunci cand nu este cazul, sa nu solicite in mod repetat solutionarea unor probleme inexistente sau care nu depind de DigitalCrom, in caz contrar, accesul la : Blogul Privat, Sistemul de Consiliere Live si Sistemul de Tickete Suport ii va fi oprit imediat, fara notificare si personalul DigitalCrom poate refuza preluare de alte proiecte viitoare  ale clientului.

 TERMENI SI CONDITII SERVICIUL DE HOSTING WEB ( GAZDUIRE )

 

CONTRACT DE GAZDUIRE WEB – HOSTING

Documentul cu valoare de contract, este reglementat de prevederile legii contractului la distanta si cea a comertului electronic:
– ORDONANTA nr.130 din 31 august 2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta
– LEGEA nr.365 din 7 iunie 2002 privind comertul electronic

Cuprins:

– Capitolul 1 – Notiuni Introductive
– Capitolul 2 – Obiectul si valoarea contractului
– Capitolul 3 – Durata contractului
– Capitolul 4 – Comenzi, modalitati si termene de plata
– Capitolul 5 – Drepturile si obligatiile partilor
– Capitolul 6 – Raspunderea limitata
– Capitolul 7 – Incetarea contractului
– Capitolul 8 – Dispozitii finale
Capitolul 1. Notiuni Introductive
DigitalCrom poate folosi datele solicitate Clientilor pentru intocmirea unor contracte sau pentru intocmirea facturilor fiscale pentru produsele si serviciile furnizate catre Client.
Capitolul 2. Obiectul si valoarea contractului
Obiectul contractului il constituie serviciul de gazduire a site-ului web al Clientului.
Pct.1
Valoarea contractului este suma inscrisa in factura trimsa catre Client prin serviciul de plati Paypal, in urma efectuarii comenzii.

Capitolul 3. Durata contractului.
Prezentul contract intra in vigoare in momentul primirii comenzii online a Clientului prin intermediul formularului de comanda de pe site-ul DigitalCrom.
Valabilitatea contractului este cea aleasa de Client si existenta in emailul de comanda, pastrat de DigitalCrom si trimis de Client.

Capitolul 4. Comenzi, modalitati si termene de plata
Comenzile se vor face numai online, accesand adresa web www.digitalcrom.ro
Clientul este de acord sa achite contravaloarea serviciilor si/sau produselor comandate in avans fata de perioada de timp in care acestea sunt furnizate.
Clientul are obligatia sa introduca in formularele de comanda date complete, corecte si reale, neindeplinirea acestei obligatii atragand dupa sine anularea comenzii si/sau stergerea contului Clientului. DigitalCrom nu poate raspunde pentru neplacerile ce pot fi cauzate de furnizarea de catre Client a unor date care nu sunt complete, corecte si reale.
Prin bifarea casetei ” Am citit si agreez Termenii & Conditiile Serviciului de Hosting” si prin apasarea pe butonul “TRIMITE”, beneficiarul declara ca a furnizat date corecte, complete si actuale si ca este de acord cu termenii acestui contract.
Dupa finalizarea comenzii echipa DigitalCrom va lua legatura prin email cu Clientul si va demara procedurile de gazduire a domeniului sau ale domeniilor furnizate de Client si va asigura asistenta necesara acestor proceduri de gazduire.
Inceperea furnizarii serviciului de gazduire web catre Client se face in maximum 24 de ore de la stabilirea detaliilor colaborarii intre DigitalCrom si Client.
Dupa finalizarea procedurilor de gazduire, DigitalCrom va trimite catre client un email, ce contine toate datele de logare la FTP si cpanel pentru domeniul/domeniile gazduite.
Clientul va primi o factura din partea DigitalCrom prin intermediul serviciului de plati online Paypal.
Ne rezervam dreptul de a suspenda orice cont dupa trecerea a 5 zile lucratoare daca nu s-a inregistrat plata de la Client.
Preturile sunt exprimate in moneda europeana (EURO), in valoare neta (TVA nu se aplica).
Capitolul 5. Drepturile si obligatiile partilor

a) Drepturile si obligatiile DigitalCrom

DigitalCrom se obliga sa asigure spatiul web necesar pentru gazduirea site-ului Clientului,  conform planului de gazduire web ales de Client.
DigitalCrom se obliga sa asigure confidentialitatea parolelor de acces ale Clientului si sa remedieze problemele de natura tehnica ce impiedica functionarea normala a serviciului de gazduire web si care revin atributiilor DigitalCrom (configurari incorecte realizate de DigitalCrom, aspecte necorespunzatoare cu cele prezentate in acest contract).
DigitalCrom nu are dreptul sa modifice web site-ul Clientului fara acordul acestuia.
DigitalCrom are dreptul de a inceta prestarea serviciului in cazul neplatii facturilor in termen de 5 zile lucratoare de la emiterea acestora sau a nerespectarii conditiilor contractului de catre Client.

b) Drepturile si obligatiile Clientului.

Clientul are dreptul de a semnala eventualele nereguli sau erori care impiedica buna functionare a site-ului, blog-ului sau a magazinului online si care tin de gazduirea acestora.
Clientul nu poate transfera drepturile si/sau obligatiile ce ii revin prin prezentul contract fara acordul scris al DigitalCrom , iar noul Client va trebui sa accepte in scris indeplinirea obligatiilor contractuale fata de DigitalCrom.
Clientul este responsabil pentru mentinerea in conditii de securitate a numelui de utilizator, parolelor si a altor informatii confidentiale. Daca exista orice suspiciune ca aceste informatii sunt compromise, Clientul trebuie sa solicite modificarea datelor de autentificare contactand serviciul de tickete online.
Clientul are responsabilitatea de a-si crea si downloada propriile backup-uri din panoul de control. In acest scop DigitalCrom o sa va ajute cu un video-tutorial.
Clientul se obliga sa nu foloseasca contul de gazduire achizitionat de la DigitalCrom sub nici o forma si in nici o circumstanta pentru gazduirea, comunicarea de, referirea la sau directionarea catre nici unul(una) din urmatoarele :

– Nuditate, pornografie, orice imagine sau text cu continut sexual sau obscen;
– Amenintari, abuz, hartuire, declaratii calomnioase;
– Violarea unui drept de autor sau al oricarui alt drept al oricarei terte parti;
– Activitati ilegale cum ar fi: phishing, spoofing, proxy, hacking, sniffing, identity theft, raspandirea de virusi informatici,
keyloggere, troieni, warez (mp3, avi, muzica, filme, programe/software fara a detine drept de autor si/sau distributie),etc.;
– Orice imagine sau text menit sa incurajeze sentimentul de ura;
– Colectarea de informatii personale pentru utilizarea in scopuri ilegale;
– Websiteuri cu Sisteme MLM (multi level marketing) – Jocuri Piramidale;
– Sisteme Topsite sau Ranking;
– IRC (mirc, mirc bots, etc), Anonimizator, Chat room-uri fara a include scripturile standard din panoul de control;
– stocarea de fisiere (ex.: filme, fisiere mp3, arhive, poze personale, fisiere de back-up, fisiere executabile (.exe, .bat,.dll) sau alte fisiere care nu au legatura cu site-ul Clientului sau nu sunt folosite in cadrul site-ului, etc);
– Gazduire e-mail gratuit, torrent, torrent tracker, free download si/sau free upload (download ori upload gratuit), hub-uri peer 2 peer (DC++, etc);
– audio/video streaming si/sau orice fel de real-time streaming cum ar fi radiourile sau televiziunile online, videochat, orice fel de jocuri online, servere de jocuri, conexiuni cu servere de jocuri, colectare statistici din servere de jocuri;
– Orice continut considerat de DigitalCrom ca fiind daunator;
In caz contrar, serviciul de gazduire web va fi suspendat sau sters fara notificare prealabila si fara rambursarea sumei platite pentru gazduire.

Orice alte scripturi vor fi dezactivate sau sterse fara notificare prealabila, iar in cazurile grave sau de recidiva contul va fi anulat, fara restituirea sumei platite pentru gazduire.

Toate forumurile, blogurile, guestbook-urile si/sau alte sisteme cu inregistrare de utilizatori care au posibilitatea de postare de continut online trebuie sa aiba pe pagina de inregistrare a utilizatorului sisteme de prevenire a inregistrarii robotilor si a spammerilor (cod Captcha – imagine de verificare). De asemenea, aceste sisteme trebuie sa valideze existenta adresei de email a utilizatorului prin link de activare trimis prin email catre adresa introdusa in formularul de inregistrare, sistemele care activeaza automat utilizatorul fara nici un fel de verificare vor fi suspendate fara avertisment prealabil. Proprietarii unor astfel de sisteme au obligatia de a supraveghea continutul postat de utilizatori astfel incat acest continut sa nu contravina vreunei legi sau prevederilor prezentului contract.

Politica ANTI-SPAM:

Trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate pentru promovarea oricarui site, serviciu sau produs, utilizand serviciul de gazduire DigitalCrom pentru promovarea oricarui site gazduit de DigitalCrom va avea ca si consecinta suspendarea sau anularea contului de gazduire al Clientului, fara restituirea sumei platite pentru gazduire.

Pot fi operate liste email in conditiile in care persoanele se inscriu pentru a primi mesaje prin metode “opt-in” si se publica in toate mesajele procedura de retragere din liste. Orice reclamatie primita in acest sens va fi investigata si se vor lua masurile ce se impun.

Un mesaj poate fi considerat SPAM chiar daca:
– Include expresia “Acest e-mail nu poate fi considerat SPAM …” sau alte expresii asemanatoare,
– Daca datele de indentificare ale expeditorului sunt  incorecte,
– Daca nu puteti demonstra ca o anumita persoana a fost de acord sa primeasca mesaje e-mail de la dvs,
– Daca procedura de retragere (opt-out) din baza de date cu adrese de e-mail nu functioneaza,
Va rugam cititi legislatia in vigoare:
– Lege nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comertul electronic ( http://www.legi-internet.ro/index.php?id=22 )
– Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Clientul este de acord sa aiba o conduita adecvata in relatia cu personalul DigitalCrom , sa nu solicite support tehnic atunci cand nu este cazul, sa nu solicite in mod repetat solutionarea unor probleme inexistente sau care nu depind de DigitalCrom, in caz contrar, contul de gazduire poate fi suspendat cu o singura notificare prealabila.

Clientul este de acord sa nu foloseasca excesiv resursele serverului. In cazul in care contul de gazduire web al Clientului utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor,etc.), DigitalCrom poate lua masuri de corectie prin inchiderea de procese, dezactivarea si/sau suspendarea contului de gazduire, etc., pentru a mentine stabilitatea si in general buna functionare a serverului.

In unele cazuri conturile sunt suspendate automat, de catre scripturi/programe de control si monitorizare, instalate pe server, fara interventie umana, cand se atinge limita resurselor alocate sau cand sunt detectate activitati ilegale.

Clientul poate sa solicite imbunatatirea pachetului sau marirea resurselor pe care le are alocate, pentru a evita suspendarea contului de gazduire web.

Constituie responsabilitatea Clientului sa ne contacteze din timp pentru a solicita imbunatatirea pachetului, pentru a evita astfel suspendarea contului pentru depasirea resurselor alocate.

Clientul nu are voie sa ruleze mai mult de 10 procese simultane per user, sa permita oricarui proces sa ruleze in cazul in care acesta consuma mai mult de 10% din puterea CPU la un moment dat sau sa permita oricarui proces sa ruleze in cazul in care acesta consuma mai mult de 128MB din memoria RAM la un moment dat. Bazele de date sunt limitate la maxim, 16 conexiuni simultane cu un timp maxim de interogare ( query time ) de 8 secunde. Scripturile programate cronologic (Cron jobs) nu pot fi executate si/sau rulate la intervale mai mici de 15 minute, in caz contrar ele vor fi moderate automat sa ruleze la intervale de cel putin 15 minute. In cazul in care un cont utilizeaza o cantitate mult prea mare de resurse (memorie, procesor,etc.), contul poate fi suspendat pentru a mentine buna functionare a serverului. Numarul maxim de mesaje e-mail care pot fi trimise pe ora de pe un domeniu a fost limitat la 300 pentru prevenirea SPAM-ului, numarul de logari la mail este de maxim 180 pe ora, depasirea acestor limite atrage dupa sine suspendarea contului de gazduire web pentru mentinerea in buna functionare a serverului.

Capitolul 6. Raspunderea limitata

DigitalCrom nu poate fi considerata responsabila pentru daune cauzate de nedisponibilitatea temporara a serverelor, oricare ar fi motivul care cauzeaza acest lucru. Aceasta prevedere include si daunele rezultate din deteriorarea sau pierderea datelor.

Clientul este de acord sa garanteze si sa considere DigitalCrom nevinovat in legatura cu orice pretentii, daune, incluzand, fara a se limita la acestea, daunele cauzate tertilor, rezultate ca si consecinta a utilizarii serviciilor cauzatoare de daune Clientului.

Capitolul 7. Incetarea contractului

a) Contractul se poate rezilia cu acordul ambelor parti, in termenul de valabilitate, fara plata de daune, daca au fost achitate integral obligatiile.

b) Clientul are dreptul sa notifice in scris DigitalCrom ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10(zece) zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la intrarea in vigoare a contractului.

c) In perioada achitata in avans de catre Client, Clientul nu poate uza de clauza prevazuta la Cap. 7 lit.b).

d) In termen de 15 zile de la neplata ultimei facturi, prezentul contract se reziliaza de drept fara indeplinirea oricarei alte formalitati iar serviciile de care beneficiaza Clientul sunt desfiintate (sterse definitiv de pe server).

Capitolul 8. Dispozitii finale

a) DigitalCrom isi rezerva dreptul de a modifica prezentul document, acest lucru insa nu constituie motiv intemeiat pentru incetarea relatiilor contractuale de catre Client si nici pentru refuzarea platii serviciilor prestate de DigitalCrom.

b) DigitalCrom nu va fi responsabil pentru informatiile afisate pe site-ul Clientului. Responsabilitatea pentru aceste informatii apartine exclusiv Clientului.

3) In cazul incetarii serviciilor ca urmare a nerespectarii contractului de catre Client, DigitalCrom nu este responsabil cu despagubirea Clientului pentru platile efectuate.

4) Prevederile prezentului contract sunt guvernate de legea romana iar partile se angajeaza irevocabil sa recunoasca jurisdictia exclusiva a acesteia in caz de litigiu.

5) Orice neintelegeri rezultand din derularea prezentului contract se vor solutiona pe cale amiabila. In situatia in care nu se ajunge la o solutie pe aceasta cale, partile se vor adresa instantelor romanesti competente.

6) Clientii trebuie sa tina cont de faptul ca prin incalcarea prezentelor prevederi pot raspunde penal sau civil in fata legii.

7) Ne revine dreptul de a adauga, anula sau modifica termeni si conditii continute in prezentul document, caracteristicile planurilor de gazduire web, preturile serviciilor si produselor oferite, precum si continutul siteului oricand, acest lucru insa nu constituie motiv intemeiat pentru incetarea relatiilor de colaborare de catre Client si nici pentru refuzarea platii serviciilor prestate de DigitalCrom.

Garantia Uptime

Serviciile de gazduire web oferite de catre compania noastra garanteaza un uptime mediu de 99,9% . În cazul unui uptime mai mic decât cel garantat, DigitalCrom se obligă, la cererea Beneficiarului, să crediteze contul acestuia, procentual din valoarea abonamentului lunar, astfel: 10% pentru uptime între 99.9% și 99%, 25% pentru uptime între 99% și 98%, 50% pentru uptime între 98% și 95%, 75% pentru uptime între 95% și 90% și 100% pentru uptime sub 90%.

Sunt exceptii urmatoarele:
Situatii de forta majora in care noi nu putem avea nici o influenta cum ar fi: razboaie, calamitati naturale, indisponibilitatea / intreruperea comunicatiilor, foc, virusi, hackeri, nefunctionarea corecta a unui software oferit de alta sursa ( scripturi gratuite, software de comert electronic sau procesator de plati online), flood, cutremure, embargouri, actiuni ale autoritatilor legale. Lucrari de intretinere anuntate sau in situatii critice, upgrade-uri ale serverelor.

Sfatuim Clientii sa verifice acest document frecvent pentru a fi informati despre orice modificare, sau sa fie conectati la conturile nostre de Social Media ( Facebook, Twitter ) pentru a fi la curent cu modificarile acestor Termeni si Conditii.